Kezdőlap arrow Archívum arrow VERSENYFELHÍVÁS 2018-10-20 14:41 
 
Erdei Iskola Program

 

Szögi Lajos képző és továbbképző központ

Fő menü
Kezdőlap
Hírek, események
Hasznos linkek
Kapcsolat
Archívum
GYIK
- - - - - - -
Magunkról
- - - - - - -
Történet
Vezetőség
Dokumentumok
Közbeszerzések
Tagjelöltjeink
- - - - - - -
Enikő-díjasaink
- - - - - - -
Dunamenti Tehetség Tanács
- - - - - - -
Égig érő tanterem
- - - - - - -
Zöld Óvoda-Ökoiskola Országos Forrásközpont

Kárpát-medencei környezeti, nevelési összefogásOktatóközpontok

Látogató szakértők
Erdei iskola
Erdei óvoda
- - - - - - -
Regisztrált erdei óvoda-iskola szolgáltatók
- - - - - - -
Iránytű
Minősített Erdei Óvodák
Minősített Erdei Iskolák
Fotóalbum

Fotóalbum

 

Erdei Iskola Program Érdekegyeztető Tanács

Erd
ei óvoda

Erdei iskola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Legfrissebb hírek
 
VERSENYFELHÍVÁS Nyomtatás E-mail
2013-05-09 22:18
Kaán Károly XXI. Országos Természet- és Környezetismereti verseny

A Vidékfejlesztési Minisztérium fővédnökségével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Benkő Gyula Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpont Egyesület (Mezőtúr), Mezőtúr Város Önkormányzata, a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola (Mezőtúr), a Mezőtúri Közoktatási és Közgyűjteményi Intézet (Mezőtúr), az Alföldkutatásért Alapítvány (Kisújszállás), a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (Mezőtúr), a KOKOSZ, a TermészetBÚVÁR Alapítvány Kiadó és a TermészetBÚVÁR Egyesület, a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyért Alapítvány, a Körös-völgyi Természetvédelmi Egyesület (Mezőtúr), az Országos Erdészeti Egyesület, a NEFAG Zrt. (Szolnok) támogatásával a 2012/2013. tanévre meghirdeti a Kaán Károly XXI. Országos Természet- és Környezetismereti Versenyt 5-6. osztályos tanulóknak.

A verseny célja:
A különböző iskolatípusban tanuló 5-6. osztályos gyerekeknek lehetőséget biztosítani környezetük önálló megfigyelésére, a terepmunka gyakorlására, a kutatómódszerek önálló alkalmazására, kiselőadásban mondanivalójuk kifejtésére.

A verseny tartalma:
A 4-5-6. évfolyamon feldolgozott tananyaghoz kapcsolódik. Természetismereti, környezetismereti, biológiai, földrajzi alapismeretek, vizsgálatok, kibővítve a lakóhelyi környezet élővilágának bemutatásával. Az ott végzett megfigyelésekkel, a verseny keretében szervezett terepgyakorlat tapasztalataival, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és az Őrségi Nemzeti Park alapvető ismeretével.

A verseny alapirodalma:
A tankönyvjegyzékben található, a természetismeret, a környezetismeret követelményeihez kapcsolódó tartalom. Kaán Károly élete és munkássága. Ajánlott irodalomként a TermészetBÚVÁR című lap 2012. 3-4-5-6. és a 2013. 1-2. számaiban lévő poszterek, virágkalendárium, útravaló, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és az Őrségi Nemzeti Park valamint a megjelölt írások. A versenyre való felkészítésben segít a versenybizottság által kiadott „Kaán Károly Természet-és Környezetismereti Verseny” című tanári segédanyag (megrendelhető: dr. Krizsán Józsefné, 5400 Mezőtúr, Sugár út 10.)

A verseny fordulói:

1. Az iskolai-házi versenyek lebonyolításának határideje: 2013. március 01.
A verseny anyagát az intézmény szaktanára állítja össze, amelyhez ajánlást készít a versenybizottság (igényelhető a megyei versenyszervezőktől és a versenybizottságtól). A megyei (fővárosi) fordulóba jutott versenyzők adatait (név, iskola, felkészítő tanár, házi verseny résztvevőinek száma) 2013. március 8-ig kell eljuttatni a megyei versenyszervezőkhöz. A megyei szervezők 2013. március 14-ig továbbítják a nevezéseket a versenybizottság titkárának. A 2500,- Ft nevezési díjat minden évben a megyei szervezetekhez fizetik be. A megyei szervezetek (19 megye és Budapest) a befizetett összeget a megyei forduló költségeire, szakmai anyagaira fordítják. A megyei, fővárosi versenyszervezők a helyi sajátosságok figyelembevételével a megyei versenyt megelőzően régiós, kerületi versenyeket, terepgyakorlatot szervezhetnek.

2. A megyei (fővárosi) fordulók időpontja: 2013. április 12. (péntek) 10 óra
A verseny szakmai anyagait (feladatlapok, javítókulcs) a versenybizottság biztosítja, továbbá a versenyzőnek és a felkészítő tanárnak emléklapot ad.

A megyei versenyt lebonyolító intézmények, versenyfelelősök címe, elérhetősége:
Bács-Kiskun megye: Kiskunsági Nemzeti Park, 6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19. (Lendvai Mária)
Baranya megye: Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja 7626 Pécs, Egyetem u. 6. (Moharos Ágnes)
Békés megye: TIT Körösök Vidéke Egyesület 5600 Békéscsaba, Damjanich u. 1-3. (Csávás Katalin)
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálati Intézet 3527 Miskolc, Selyemréti u. 1. (Horváth Gergely)
Budapest: Aqunicum Általános Iskola 1031 Budapest, Arató Emil tér 1. (Baginé Kovács Klára)
Csongrád megye: Beretzk Péter Természetvédelmi Klub Egyesület, 6758 Röszke, Juhász Gyula u. 1. (Sára Endréné)
Fejér megye: Fejér Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakszolgálata, 8000 Székesfehérvár, Mátyás király krt. 13. (Vasas Lászlóné, Szászi József)
Győr-Moson-Sopron megye: Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet 9021 Győr, Árpád u. 32. (Gesztesi-Gross Péter)
Hajdú-Bihar megye: Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézet, 4029 Debrecen, Monti ezredes u. 7. (Dr. Szűcsné Galgóczi Edina)
Heves megye: Eszterházy Károly Főiskola, Környezettudományi Tanszék, 3300 Eger, Leányka u. 6-8. (Dr. Kárász Imre)
Jász-Nagykun-Szolnok megye: NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Ház, Szolnok, Kaán Károly út 5. (Horváth Ernő)
Komárom-Esztergom megye: TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete 2800 Tatabánya, Kossuth L. u. 106. (Kovaliczky István)
Nógrád megye: Nógrád Megyei Pedagógiai Szakmai Szolgáltató és Szakszolgálati Intézet 3100 Salgótarján, Ruhagyári út 9. Pf: 175. (Bódis Bertalan)
Pest megye: Blaskovich János Általános Iskola, 2766 Tápiószele, Széchenyi út 20. (Dr. Hajdú Jenőné)
Somogy megye: Kaposvári Egyetem, Pedagógus-továbbképző és Szolgáltató Intézet 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. út 10. Pf.:136. (Maárné Dr. Molnár Csilla PhD)
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Véghné Csehi Katalin 4355 Nagyecsed, Szatmári u. 7.
Tolna megye: Babits Mihály Művelődési Ház és Művészetek Háza 7100 Szekszárd, Szent István tér 10. (Sebestyén Tóth Gabriella)
Vas megye: Nyugat Magyarországi Egyetem-Regionális Ped. Szolg. Kp. 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. (Bakó Balázs)
Veszprém megye: Közép-Dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet 8200 Veszprém, Vár u. 6. (Szentes Katalin)
Zala megye: Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete, 8901 Zalaegerszeg, Béke Ligeti u 1. Pf.: 40 (Panácz Ágnes).

3. Az országos forduló időpontja: 2013. május 24-25-26.

Helye: Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, 5400 Mezőtúr, Kossuth L. út 2.
Résztvevők: A megyei döntők legjobb 5. vagy 6. osztályos tanulója (megyénként egy fő, Budapestről 6 fő). A döntő írásbeli-, szóbeli fordulóból és terepgyakorlatból áll. A szóbeli fordulón kiselőadás keretében a versenyző öt percben beszámol a lakókörnyezete vagy tágabb környezete (megyéje, régiója) tájváltozásairól, átalakulásáról, például: tájkép, élővilág, őshonos növények és állatok, életmód, foglalkozás, gazdálkodás, illetve a környezetvédelmi hagyományokról, akciókról, megfigyelésekről vagy kutatásokról.
Demonstrációként felhasználható: poszter, fotó, videofilm, számítógépes prezentáció.

Az országos forduló részvételi díja a tanulóknak és a felkészítő tanároknak önköltséges, melynek mértéke a támogatások összegétől függ. Az országos fordulón a felkészítő tanárok (tanulónként 1 fő) vehetnek részt.
A nevezéseket a versenybizottság titkárának kell elküldeni 2013. április 19-ig.
Levelezési cím: Dr. Krizsán Józsefné 5400 Mezőtúr, Sugár út 10.
E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

A versenyeredmények közzététele:
2013. május 26-án Mezőtúron a záróünnepségen, valamint a TermészetBÚVÁR 2013/5. számában és a Kaán Károly Természet- és Környezetismereti verseny című tanári segédanyagban, továbbá az Interneten a www.termeszetbuvar.hu, www.kaankaroly.hu honlapokon tekinthetők meg az eredmények.

A verseny díjazása:
A verseny első 3 helyezettje Kaán Károly Emlékérmet, a TermészetBÚVÁR magazin és az Erdészeti Lapok egy éves előfizetését, természetismereti táborozási lehetőséget, tárgy-és könyvjutalmat kap.
További díjak: az elméleti fordulón, a terepgyakorlaton valamint a kiselőadáson kiemelkedő eredményt elért versenyzők tárgyjutalomban részesülnek. A verseny legjobb 15 tanulója kedvezményes táborozási lehetőséget kap a XIII. Kaán Károly természetismereti táborban (Szolnok, Kaán Károly út 5. NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Ház).
Minden döntőbe jutó tanuló (25 fő) és felkészítő tanáraik emléklapot kapnak. Külön elismerésben részesülnek a kettő vagy több alkalommal visszatérő felkészítő tanárok.
A fődíjas tanulók felkészítő tanárai 3 fő Kaán Károly Emlékérmet és tárgyjutalmat kapnak. (A Kaán Károly Emlékérem alkotója: Györfi Sándor Munkácsy, Mednyánszky és Szervátiusz –díjas szobrászművész.)

 
< Előző   Következő >
 
     

Elfelejtette a jelszavát?
Kopjafa avatás

Kopjafaavatás

Szögi Lajosra emlékeztek

X. Szögi Lajos emléktúra

Szögi Lajos Emléktúra
2014. október 18.


Ökocentrum Alapkőletétel

Tanösvény kialakítása a Tiszalöki Kenyérgyári holtágonTámogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
EMET
Nemzeti Tehetség Program
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Látogató statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa152
mod_vvisit_counterTegnap314
mod_vvisit_counterA héten1597
mod_vvisit_counterA hónapban4537
mod_vvisit_counterÖsszes látogató1239479

*********************************

© 2018 KOKOSZ